Vispakketjes met paprikasabayon

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2009
  • Vispakketjes met paprikasabayon

    Vispakketjes met paprikasabayon

    Vispakketjes met paprikasabayon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauw- of tilapiafilets van
ca. 150 g per stuk
zout en peper
100 g tapenade
(kant-en-klaar of volgens recept) *
8 plakken rauwe ham
2 eetl. olijfolie
voor de paprikasabayon:
200 g rode paprika
2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)
1/2 eetl. gehakte tijm (vers of
diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
4 eidooiers
75 g koude boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschotel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Begin als er niet uitgegaan wordt van kant-en-klare tapenade met de bereiding ervan. Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade. Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. (Als de visfilet te dun is kan hij dubbelgeslagen in de ham verwerkt worden). Halveer de paprika`s en hak ze zonder zaadjes grof. Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten. Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers erdo

Bereidingswijze

Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marie) en klop de sabayon tot lintdikte (dik vloeibaar). Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn. Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe.

Serveertip

Serveer de vispakketjes met de paprikasabayon met aardappelpuree of risotto en broccoli.

Variatie:
De kabeljauw of tilapia kan worden vervangen door zalm of zalmforelfilet. In plaats van met tapenade kan de vis ook bestreken worden met groene of rode pesto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten