Biscuittaart met walnoten
- Internationaal, Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 11-04-2009
Ingrediënten 6 personen
125 g volkoren biscuitjes50 g bittere chocola
10 g boter (om in te vetten)
1 ei
1 eierdooier
125 g suiker
50 g boter
ca. 10 ongezouten, gepelde
walnoten
Benodigdheden
vorm van ca 20 cmVoorbereiding
Verkruimel de biscuitjes. Rasp de chocola. Bekleed een lage ronde of vierkante vorm (ca. 20 cm) met bakpapier. Vet het papier dun met boter in.
Bereidingswijze
Doe het ei, de dooier en de suiker in een kom en klop met een mixer tot een schuimig mengsel. Voeg de geraspte chocola toe. Doe 50 gram boter in een steel- of sauspan of kom en plaats die op een pan met een bodempje water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Breng het water aan de kook en temper de hittebron. Smelt eerst - au bain marie - de boter en giet dan het ei-chocolademengsel bij de boter. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel al roerend in ongeveer 10 minuten langzaam dikker worden. Neem de pan met het chocolademengsel van de hittebron en roer de koekkruimels erdoor. Stort dit mengsel op het bakpapier in de vorm. Garneer de bovenkant met walnoten en laat afkoelen en opstijven. Zet de taart eventueel afgedekt met folie in de koelkast.
Serveertip
Haal de taart uit de vorm en verwijder het bakpapier. Snijd de taart in stukken of punten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties