Overheerlijke raapsteeltjes stamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-04-2009
Het is weer zover...raapsteeltjes tijd. De eerste keer dat we ze kregen, stond ik met grote vraagtekens in mijn ogen: "Wat is dát?" Kon je dát eten? Jazeker! En hoe? Op de website van de biologische boer waar wij alle groenten vandaan halen (http://www.2linden.nl) bleek gelukkig een recept te staan wat mij meteen aansprak. Een heerljike romige stamppot!
Als je deze één keer hebt gegeten, blijf je raapsteeltjes zoeken in de winkel! Je bent dus gewaarschuwd!
Ingrediënten 4 personen
raapsteeltjesaardappelen voor stamppot (4 pers.)
bos lente-uitjes
bekertje zure room
bieslook
witte peper
zout
300 gram ham (bij Lidl en Aldi hele lekkere voor goede prijs)
Benodigdheden
stamper, mes, vergietVoorbereiding
Schil aardappelen en breng ze aan de kook.
Spoel de raapsteeltjes zeer grondig uit en pluk blaadjes van andere gewassen ertussenuit.
Snijd ham in fijne reepjes/blokjes
Snijd de lente uitjes in zeer fijne ringetjes
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en stamp ze met de zure room, peper en zout tot een mooie puree. Snijd de gewassen raapsteeltjes fijn en schep die samen met de lente-uitjes en ham door de puree. Eventjes laten staan en smullen maar!!!
Bron
www.2linden.nl
Serveertip
Deze stamppot behoeft verder geen opsmuk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties