Drumsticks op oosterse wijze

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2009
  • Drumsticks op oosterse wijze

    Drumsticks op oosterse wijze

    Drumsticks op oosterse wijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 drumsticks
25 gr. boter of margarine
1 el. wokolie
350 gr. pindakaas
6 el. water
1 tl. sambal oelek
1 dl. ketjap benteng manis
zout, peper
2 halve kipfilets in blokjes
1 el. grill olie of olie gemengd met kipkruiden
500 gr. gekookte sperzieboontjes
1 bakje conimex Boemboe sajoer boontjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de boter met de olie in de wok.
Bak en braad hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
Voeg na 15 min. de pindakaas, het water, de sambal en de ketjap toe.
Laat het kipgerecht nog 15 min. op een lager vuur zachtjes pruttelen.
Roer zo nu en dan in de wok en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Rijg de kipfilet aan stokjes en bestrijk ze met olie.
Rooster de spiesjes goudbruin en gaar op de grillplaat of barbecue.
Reken ca. 7 min. per kant.
Verwarm de boontjes in de boemboe sajoer boontjes.

Bron

onbekend

Serveertip

Lekker met nasi goreng en verse kroepoek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten