tarte tartin van ananas

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
275 g suiker
1 rode peper, in 3 stukken
1 ananas, geschild
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 bollen vanilleroomijs
chilisiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereidingswijze

Verwarm 200 g suiker in 250 ml water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper (met zaadlijsten) aan de siroop toe. Laat 15 minuten zachtjes trekken. Zeef de siroop. Snijd de helft van de peper (zonder zaadlijsten) in stukjes en roer door de siroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 ringen van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de harde binnenkant en de `oogjes`. Laat 75 g suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren en schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Serveer de ananastaartjes (lauw)warm of op kamertemperatuur. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje chilisiroop over

Bron

AH Allerhande

Serveertip

Ananas schillen: Met een groot, stevig mes kunt u de vrucht prima schoonmaken. Plakken snijden en die elk afzonderlijk schillen is het makkelijkst. Snijd ook de harde kern eruit. Een andere manier is de kapjes van de ananas te verwijderen, de vrucht rechtop op een werkvlak te zetten en vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil te snijden. De achtergebleven `ogen` kunt u eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

Ontzettend lekker toetje. Eet smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten