Nasi

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-04-2009
  • Nasi

    Nasi

    Nasi

Deel dit recept

Bereidingswijze

Pel en snipper 2 uien. Snijd 300 gr. hamlappen in dobbelstenen. Snipper 50 gr. ontbijtspek. Pel 2 teentjes knoflook.
Verhit 3 el. olie en bak hierin de uien en het spek goudbruin. Neem ze ui de pan en braad het vlees in de olie rondom goudbruin en gaar.
Bestrooi het met peper, zout en 1 el. kerrie. Knijp de knoflook erboven uit.
Roerbak 200 gr. soepgroenten enkele minuten mee en voeg het uimengsel weer toe. Bak 300 gr. gekookte rijst mee en serveer de nasi met gebakken eieren.
Variatie:
Bak 1 el. kerriepoeder mee met de ui en voeg op het laatst 100 gr. gepelde garnalen toe.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten