Hollandse haringspies met mierikswortelroom

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2009
  • Hollandse haringspies met mierikswortelroom

    Hollandse haringspies met mierikswortelroom

    Hollandse haringspies met mierikswortelroom

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 gekookte biet (ca.125 g)
2 eetlepels kruidenazijn
versgemalen peper
ca. 1/3 komkommer
4 nieuwe haringen
3 eetlepels zure room
1 1/2 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
6 sprietjes bieslook zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikker

Voorbereiding

Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten