Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-04-2009
  • Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

    Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

    Caesarsalade met croutons en gemarineerde kip

Deel dit recept

Ingrediënten
- 2 kippendijen
- 2 kipfilets
- 1 krop romeinse sla
- 4 oude sneetjes brood
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas

Marinade voor de kip:
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen
- 1 Spaanse peper
- olijfolie
- peper en zout

Dressing:
- 1 eetlepel mosterd
- 2 blikjes ansjovisfilet
- 2 eidooiers
- 1 teen geperste knoflook
- sap van 1 citroen
- 2-3 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met het maken van de marinade.
Pel de knoflook en kneus met de platte kant van een mes.
Rasp de schil en gebruik het sap van de citroen.
Snijd de Spaanse peper grof en voeg als laatste olijfolie, peper en zout toe.
Leg de in reepjes gesneden kipfilet en de ontbotte kippendijen een uur in de marinade.
Scheur de Romeinse sla in drie stukken, was en droog ze vervolgens in de slacentrifuge.

Meng voor de dressing, behalve de olijfolie, alle ingrediënten in een kom en zet dan de staafmixer erop totdat het een glad mengsel is.
Voeg tijdens het mixen langzaam de olijfolie toe.
Tip: Voeg de olijfolie langzaam toe. Als je de olijfolie er te snel bijdoet gaat het schiften en ziet het er lelijk uit!

Snijd de korsten van het brood zodat 4 grote vierkanten ontstaan.
Smeer ze aan beide kanten in met de gepelde knoflook en een beetje olijfolie.
Leg ze op de grillplaat op middelmatig vuur zodat ze langzaam uitdrogen.

Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze door de sla.
Doe er een paar flinke scheppen dressing op zodat het een gevuld mengsel wordt.
De dressing is overigens 1 week houdbaar in de koelkast.
Gril als laatste de kip op de grillplaat, eerst de dijen en na een paar minuten de filets (ongeveer 5 minuten), strooi er als laatste wat peper en zout overheen.
Snijd de dijen en de filets door de helft.

Bord opmaken: Een bergje sla op het bord, daar de crouton bovenop.
Rasp wat Parmezaanse kaas over het geheel, leg de halve kippendij en de halve kipfilet er bovenop en leg als laatste een stukje citroen aan de zijkant.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten