crostini met snoeptomaatjes en basilicum
- Nederlands,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 09-04-2009
Ingrediënten 4 personen
1 stokbrood.1 zakj snoeptomaatjes.
1 knolookteen.
1 el balsamicoazijn.
1 el ekstra vergine olijfolie.
paar blaadjes varse basilicum.
zout en peper
Benodigdheden
ovenVoorbereiding
verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
snij de tomaatjes in blokjes.doe de blokjes in een kom en schep om met de balsamicoazijn, olijfolie, wat zout en peper.laat even 5 minuten staan.
snij het stokbrood in plakken van 1cm dik.
knijp de knoflookteen uit en meng in een kommetje met een flinke scheut olijfolie.
kwast de plakken stokbrood hiermee in en bak ze in 5 a 10 minuten goudbruin in de oven.
of gebruik een gloeiendhete grillpan voor mooie bruine streepjes.
laat de tomaatjes uitlekken in een zeef zodat het overtollige vocht er uit loopt en schep de blokjes op het warme brood.
snij wat blaadjes basilicum in dunne reepjes en strooi dat over de crostini.
Bron
in een tijdschrift
Serveertip
erg lekker bij de borrel.
of als voorafje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties