Nasi met hete kip
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2009
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kom. Strooi de djahè, djinten, laos, ketoembar en zout en peper naar smaak erover.
Schep de ketjap erdoor en marineer de kip zeker 15 min. Kook intussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak de pepertjes fijn.
Verhit 3 el. olie in een koekenpan en schep de blokjes kip met de marinade erdoor.
Smoor de stukjes kip in ca. 10 min. zachtjes gaar, voeg evt. een scheutje water toe.
Verhit intussen in een wok 3 el. olie en fruit de pepertjes even aan.
Schep de nasigroenten erdoor en roerbak ze in ca. 4 min. beetgaar.
Bak de nasikruiden even mee en voeg dan beetje bij beetje de rijst toe.
Bak de rijst al omscheppend tot de nasi door en door heet is.
Schep de nasi goreng op 4 borden en schep de stukjes kip erop.
Bron
onbekend
Serveertip
Serveer met wat kroepoek, emping en pindasaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties