Nasi met hete kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009
  • Nasi met hete kip

    Nasi met hete kip

    Nasi met hete kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. kipfilet
1 volle tl. djahè (gemberpoeder)
1 tl. djinten (gemalen komijn)
1 tl. laospoeder
1 tl. ketoembar (gemalen koriander)
zout, peper
1 dl. ketjap manis
400 gr. rijst
2 rode pepers
6 el. olie
400 gr. panklare nasigroenten
1 zakje nasikruiden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kom. Strooi de djahè, djinten, laos, ketoembar en zout en peper naar smaak erover.
Schep de ketjap erdoor en marineer de kip zeker 15 min. Kook intussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak de pepertjes fijn.
Verhit 3 el. olie in een koekenpan en schep de blokjes kip met de marinade erdoor.
Smoor de stukjes kip in ca. 10 min. zachtjes gaar, voeg evt. een scheutje water toe.
Verhit intussen in een wok 3 el. olie en fruit de pepertjes even aan.
Schep de nasigroenten erdoor en roerbak ze in ca. 4 min. beetgaar.
Bak de nasikruiden even mee en voeg dan beetje bij beetje de rijst toe.
Bak de rijst al omscheppend tot de nasi door en door heet is.
Schep de nasi goreng op 4 borden en schep de stukjes kip erop.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer met wat kroepoek, emping en pindasaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten