een heerlijke boboti

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009
  • een heerlijke  boboti

    Een heerlijke boboti

    Een heerlijke boboti

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren,
750 gram gehakt,
1 banaan in blokjes,
1 appel in blokjes,
2 ui en in ringen, 4 eetlepels suiker,
100 gram amandelschaafsel,
4 laurierbladeren,
2 snee witbrood (of lichtbruin),
250 ml melk, 2 eetlepels kerrie, 4 eetlepels boter,
2 eetlepels citroensap,
4 eetlepels ketjap,6 tenen knoflook
peper uit de molen ,
zeezout.

Ui, banaan, appel, knoflook en kerrie in de boter licht aanbakken. Gehakt, zout/peper, laurier en suiker toevoegen en 10 minuten rul bakken tot het gehakt gaar is.
Brood weken in de melk en uitknijpen (melk bewaren).
Het brood met citroensap en ketjap door het gehaktmengsel roeren.
Klop de eieren met de melk en voeg de helft aan het mengsel toe. Roer alles goed door en doe het in een ingevette ovenschaal.
De rest van de melk/ei erover gieten en als laatste het amandelschaafsel erop strooien.
Afdekken met folie en 1 uur in de oven op 160 graden.
laatste 10 min, folie er af even goed laten kleuren

(pas op de laurierbladen)
Heerlijk met rijst.
Boodschappen bestellen

Bron

vriendin

Laatste reacties

ggiea avatar
ggiea 09-04-2009

Hoi Marianne, ik heb dit recept meegenomen, lijkt me een lekkere variant op de gewone boboti. Je hoort het wel als ik het heb gegeten, kan nog wel even duren.Groeten Agnes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten