Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tatin
  6. tarte tatin met peer en la serena

tarte tatin met peer en la serena

Door: ronaldzwart

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Ingrediënten 4 personen


2 handperen, geschild / 200 ml witte wijn / 90 g suiker / 1 kaneelstokje / laurierblad / stukje steranijs / 10 gekneusde zwarte peperkorrels / 20 g boter / 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid / 325 g la serena*


tarte tatin met peer en la serena
tarte tatin met peer en la serena

`La Serena is een volle, romige, lepelbare schapenkaas uit de Extremaduro, Midden-Spanje, een welkome afwisseling naast de veelal harde Spaanse kaassoorten. De kaas wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt van melk van het oeras Merino en brengt met zijn kruidige, pittige smaak en fluwelige structuur nog steeds iedereen in vervoering. Bijna leeg gelepeld, wordt de kaas gevuld met lamsvlees en rijst en nog een kwartiertje in de ovengezet. De laatste kaasresten smelten dan door de stoofschotel, et voilà: een heerlijke maaltijd!`

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een meloenboor het klokhuis. Doe de peerhelften met de wijn, 50 g suiker, kaneel, laurierblad, steranijs en peper in een steelpannetje. Voeg water toe tot de peren net onder staan en breng ze aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de peren afkoelen in het vocht. Neem ze uit het vocht en dep ze droog. Snijd ze vanuit de punt in dunne plakjes, maar houd de plakjes in de punt bij elkaar.
Vet 4 eenpersoonsbakvormpjes van 11-12 cm Ø in met boter en strooi de rest van de suiker over de bodems. Leg de peer met de bolle kant naar beneden in de vorm en druk de peer uit in een waaier. Steek 4 rondjes van maximale grootte uit de polakjes bladerdeeg en druk deze om de peer heen in de vormpjes. Prik het deeg in met een vork en bak de taartjes in ± 25 min. goudbruin. Laat ze even afkoelen en draai ze op de borden om, zodat de peer weer boven komt. Schep op elke tarte tartin een paar lepels la serena en serveer terwijl de taartjes nog lauw zijn.
* Gebruik als alternatief evt. een zachte gorgonzola.
Bereiden ± 25 min. / afkoelen ± 1 uur / oven ± 25 min.

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldzwart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top