Mexicaanse bonenschotel
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-04-2009
Ingrediënten 4 personen
1 l. bruine bonen1/2 blik rode kidneybonen
1/2 blik witte bonen
3 el. olie
2 uien
1 teentje knoflook
1 Spaanse peper
400 gr. half om half gehakt
1 zakje tacokruiden
1 blikje tomatenpuree
1 zak tortillachips.
Bereidingswijze
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met koud water. Snipper de uien en het teentje knoflook fijn, snijd de pitjes uit de Spaanse peper en snijd de rest klein. Fruit alles in de olie. Voeg he gehakt toe en bak dat rul. Breng het mengsel op smaak met de tacokruiden en de tomatenpuree en laat het 10 min. stoven. Voeg de bonen toe en warm het gerecht, onder nu en dan omscheppen, goed door.
Bron
onbekend
Serveertip
Lekker bij de bonenschotel is tortillachips.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties