1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse pakketjes met zalmfilet en groenten. (SLANK)

Japanse pakketjes met zalmfilet en groenten. (SLANK)

Door: pwiggers

  • Japans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Ingrediënten 4 personen


4 stukken zalmfilet van plm. 100 - 125 gram
zout, peper
1 theelepel geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook uit de pers
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel olie
400 gram groene asperges
200 gram peultjes
4 klontjes boter
4 eetlepels fijngesneden peterselie


Verder heb je nodig


4 grote stukken bakpapier
(marineertijd van plm. 1 uur)

Japanse pakketjes met zalmfilet en groenten. (SLANK)
Japanse pakketjes met zalmfilet en groenten. (SLANK)

Zalige pakketjes uit de slanke keuken. Lekker gemakkelijk. Geen vuile schalen. Gewoon als pakje in de oven. Het recept precies gevolgd: de zalm was precies goed. Nog wat vochtig en de groenten nog knapperig. En super gezond: weinig vet, vis en groenten. Wat wil je nog meer?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de zalm in met zout en peper. Maak een marinade van de geraspte gemberwortel, knoflook, sojasaus en olie. Marineer de zalm hierin ongeveer een uurtje. Af en toe draaien.
Maak de asperges schoon (snij van de onderkant een stukje af) en snij deze in stukjes van plm. 5 cm. Maak de peultjes schoon en snij deze ook door.
Blancheer de asperges plm. 5 minuten en de peultjes plm. 2 minuten. Laat de groenten goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vouw de vellen bakpapier dubbel. Verdeel de groenten over het midden. Leg hierop de zalmfilets en leg er een klontje boter op.
Vouw de pakketjes losjes dicht. Leg ze op de bakplaat of in een ovenschaal. Laat ze in plm. 15 minuten gaar worden.
Vouw de pakketjes iets open en bestrooi ze met wat peterselie.

Serveertip

Lekker met deze heerlijke Citroenrisotto



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top