Hemelse Modder
- 20-30 min.
Een toetje wat vroeger ieder feestdag bij ons op tafel kwam.
Met Kerstmis, Pasen en met de kermis of gewoon als mijn moeder het gevoel had dat het een speciale gelegenheid was.
Hemelse modder kwam dan altijd op tafel en wij smullen er iedere keer weer van.
Ingrediënten 4 personen
* 3 repen chocolade van 40 gram ( 2 x puur en 1 keer melk )* 3 eieren
* 3 eetlepels suiker
* 3 eetlepels melk
* 250 milliliter slagroom
Benodigdheden
Mooie schaalBereidingswijze
Chocolade au bain marie smelten (of in magnetron )
Eieren splitsen en de eidooiers met suiker romig kloppen met een mixer
Eiwit stijf kloppen met schone haken.
Slagroom stijf kloppen
Eidooiers beetje voor beetje bij de chocolade roeren en alles word vast en daarom de melk toevoegen om het smeuïg te maken .
Als de chocolade is afgekoeld het vermengen met de stijfgeklopte eiwit
( Niet MIXEN, alleen OMSCHEPPEN )
Als laatste slagroom eronder scheppen.
Serveertip
Smakelijk eten !