GEBAKKEN HAM MET APPEL EN WHISKYMOSTERD

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Hoe lang waren in Ierland varkensvlees en rookspek het
voornaamste vlees, zowel voor arm als rijk. Het is dan ook niet
verwonderlijk dat er in traditionele Ierse recepten vaker varkens-
vlees zit dan welke andere vleessoort ook.
Deze gebakken ham is daar een smakelijk voorbeeld van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=6 kruidnagels = 600 gram beenham,naturel = 4 eetl. bruine
basterdsuiker = 2 eetl. mosterd = 1 eetl.whisky = 2 eetl.
arachideolie of zonnebloemolie = 2 appels,geschild,geboord en
in plakken, = 1/2 theel. kaneelpoeder = mespuntje gemalen
kruidnagel of nootmuskaat = 200 ml appelsap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
OVEN,
OVENSCHAAL OF PAN MET
DEKSEL.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr.C Steek de kruidnagels in de
ham. Meng de basterdsuiker,mosterd en whisky en bestrijk de
ham met dit mengsel.

Bereidingswijze

1.Verhit de olie en bak de ham rondom lichtbruin. Leg de ham in de
ovenschaal. Verdeel de appelschijven erover en bestrooi ze met
kaneel en de gemalen kruidnagel of nootmuskaat
2.Schenk het appelsap over de appels en zet het gerecht
afgedekt 35 min. in het midden van de oven.
Daarna nog 10 min. onafgedekt, waarbij u de ham regelmatig
met het vocht bestrijkt.
3.Serveer de ham met roggebrood of geroosterde aardappelen
met schil en een groene salade.
( Vervang het appelsap eens door cider. Neem in plaats van
basterdsuiker eens honing )

Bron

©

Serveertip

Wijntip: kastelbourg Pinot Blanc of Terrazano Verdicchio dei
Castelli di Jesi.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten