BONTE RIJSTSALADE

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

KOOK DE RIJST GAAR VOLGENS DE AANWIJZINGEN OP DE VERPAKKING.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=300 GRAM WITTE RIJST = 100 GRAM ONTBIJTSPAK, IN
PLAKJES = 1 PAK DIEPVRIES TUINERWTEN (450 gram)
=3 EETL.OLIJFOLIE = 2 EETL. CITROENSAP = 1 EETL. PETERSELIE
FIJNGESNEDEN = 1 BOS RADIJS IN STUKKEN.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KOOKPAN
ANTI-AANBAKPAN

Bereidingswijze

1.Bak het ontbijtspek bruin en krokant in een antiaanbakpan en
laat even uitlekken op keukenpapier
2.Spoel de tuinerwten af in een vergiet onder heet water tot ze
frisgroen zien. Klop de olie met het citroensap door elkaar en
breng op smaak met zout en versgemalen peper.
3.Schep de dressing door de nog warme rijst.
Schep ook de tuinerwten,de peterselie en de radijs erdoor.
Leg de plakjes ontbijtspek op de rijstsalade.
(Liever een een salade met een minder pittige smaak ?
Gebruik dan cherrytomaatjes in plaats van radijs).

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten