Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.
  • Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

    Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

    Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

Een zalige romige soep met een hele zachte smaak. De rivierkreeftjes smaken verrukkelijk in combinatie met de soep. Een beetje beet en een zachte smaak. Echt een heerlijke dinersoep!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine bloemkool
visfond of gevogeltefond (eventueel bouillon van tabletten)
peper, zout en evt.nootmuskaat
1 bakje rivierkreeftjes à 100 gram
100 ml slagroom
1 eetlepel gehakte peterselie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon en snij deze in kleine roosjes.
Doe de fond erbij en zoveel water dat de bloemkool net niet onder staat. Breng de bloemkool aan de kook. (Eventueel met bouillon van tabletten).
Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de slagroom toe en mix alles nog even door. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een mespunt nootmuskaat.

Bereidingswijze

Doe de rivierkreeftjes in de kommen of borden (hou er een paar achter als garnering). Giet de hete soep erover en garneer met peterselie en de overgebleven rivierkreeftjes.

Bron

aangepast recept

Serveertip

Een overheerlijke dinersoep.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten