Kalfskroketten

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
250--300 gr kalfsvlees naar keuze
50 gr bloem
50 gram boter
1 kippenbouillonblok
1 kruidenbuiltje kip
1/2 kleine ui fijn gesnipperd
peterselie
1 ei
paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet het vlees op in 4 dl water met bouillonblok + kruidenbuiltje
laat het vlees zachtjes garen
snijdt het vlees fijn
meet 3 dl bouillon af
doe de boter in een pan en laat lichtbruin worden
fruit de ui in de boter
voeg de bloem toe en roer goed door
voeg langzaam en beetje bij beetje de bouillon toe
maak op smaak met peper, nootmuskaat
doe de peterselie erbij (vers of diepvries)
laat de ragout enkele uren in de ijskast opstijven

vorm kroketten en haal ze beurtelings door de paneermeel, losgekopt ei en opnieuw paneermeel

Bron

Eigen recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten