Mootje`s pindasoep

  • Surinaams, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2009

Mootje, dat ben ik dus :) (Monique) Vanuit een basis pindasoep ben ik wat gaan uitproberen en het resultaat was heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo kip (bouten, borrelhapjes, o.i.d.), 1 pond zoutvlees, 2-4 verse rode pepers, 3-4 stengels sereh (citroengraswortel), 4 grote tenen knoflook, 2 grote uien, , een eetlepel korianderkorrels, blikje kokosroom, 1 pot pindakaas, 1 stuk verse gember zo groot als een duim, 3 geschilde aardappels, blik ananasschijven, scheutje olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schuimspaan, grote soeppan, koekepan

Voorbereiding

Ui, gember en knoflook fijnsnijden of hakken. Van de serehsprieten de boven- en onderkanten afsnijden en de buitenste schil verwijderen. Zoutvlees afspoelen onder veel koud stromend water. Rode pepers in ringen snijden. Aardappels in blokjes snijden. Ananasschijven in stukjes snijden en met het sap in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Kook de kip en het zoutvlees samen gaar in ongeveer 2 liter water. Schep het schuim er regelmatig af. Als het gaar is, de botten verwijderen en het vlees in kleine stukjes snijden en apart zetten.

Doe een scheutje olie in de koekepan en bak daarin de ui, knoflook en gember totdat de uien glazig zijn. Doe dan de korianderkorrels erbij en bak deze even mee, daarna de aardappelblokjes erdoorheen scheppen en ook even meebakken.

Doe daarna het kruidenmengsel bij de bouillon, samen met de peper, serehstengels, peperringetjes en kokosroom. Leng de bouillon evt aan met wat water. Breng het zachtjes naar het kookpunt. Laat het niet teveel koken anders komt er een olielaag op vanwege de kokosroom. Als de bouillon warm is het vlees erbij doen en de pindakaas. Laat het geheel zeker 1-2 uur zachtjes stoven, veel roeren. Aan het einde van de kooktijd de ananasstukjes erbij doen met een scheut sap.

Bron

eigen recept

Serveertip

Serehstengels uit de soep halen. Deze soep is erg lekker met plat turks brood maar kan ook met rijst of wat je zelf wil.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten