Flantaart (flan patissier)

  • Internationaal,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009

Dit is een taart die eigenlijk afkomstig is uit Frankrijk maar ontzettend veel wordt gegeten in Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen.
Het is één van mijn meest favoriete recepten....

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pakje diepvries (roomboter-)bladerdeeg of een rol vers bladerdeeg uit de koeling;;
1 liter VOLLE melk;
180 gram suiker;
120 gram maizena;
2 hele eieren+ 1 eigeel;
2 dessertlepels vanille-essence;
poedersuiker of slagroom naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bekleed een ronde bakvorm met de (ontdooide) velletjes bladerdeeg of de rol vers bladerdeeg..
Prik het deeg op regematige afstanden in met een vork.
Zet de vorm even in de koelkast.
Giet alle melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en doe de 180 gram suiker er bij.
Breng al roerend aan de kook.
Klop ondertussen in een kommetje de eieren en het eigeel los en voeg er het glas melk, de vanille-essence en -beetje bij beetje- de maizena aan toe.
Vermeng alles goed met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.
Roer, als de melk met de suiker kookt, het maizena-ei-melk-mengsel daarbij en vermeng alles goed.
Breng al roerend weer aan de kook en laat enkele seconden zachtjes doorkoken tot het mengsel lekker dik is.

Haal de bakvorm met het bladerdeeg uit de koelkast en giet er het maizenamengsel in.
Verdeel alles goed over het deeg.

Bereidingswijze

Zet de vorm in een voorverwarmde oven (gasstand 4-5, zelf even uitproberen) en laat de flantaart ongeveer 40-60 minuten bakken in het midden van de oven (af en toe kijken of de flan en het bladerdeeg mooi bruin worden) en dan eruit halen.
Laat de flantaart goed koud worden alvorens te serveren.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Je kunt de taart bestrooien met wat poedersuiker of de in punten gesneden taart garneren met een toef slagroom.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kaatjess avatar
kaatjess 14-04-2009

Leuk en lekker recept bedankt, groetjess kaatje

susan56 avatar
susan56 09-04-2009

leuk om eens te proberen, bedankt gr. susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten