Beschuitpudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009

custardtoetje met beschuit. Heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 l melk, 65 g custard, 1 zakje vanillesuiker, 60 g suiker, 75 gr aardbeien- of frambozenjam, 6 beschuiten, 1 bakje frambozen, 6 glazen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 glazen

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook, houd 3-4 eetlepels koude melk achter. Meng de custard met de 2 soorten suiker en roer er de achtergehouden koude melk door. Maak een glad papje van de custard (zorg dat je alle klontjes eruit roert).
Roer 3 eetl. gekookte melk door eht custardpapje. Schenk dit custardpapje al roerend door de rest van de gekookte melk en laat het op een laag vuur 2 min. zachtjes doorkoken, blijf roeren.
Laat de custard circa 10 min. afkoelen. Verwarm de jam met 150 ml. water en roer dit tot een sausje.
Verkruimel de beschuiten, verdeel ze over de 6 glazen en schenk er de helft van het sausje op. Verdeel de custard over de glazen en schenk er tot slot de rest van het sausje over.

Bron

AH

Serveertip

Garneer met de framboxen en serveerd de pudding nadat hij is afgekoeld.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten