advocaat-bosvruchten bavarois

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009
  • advocaat-bosvruchten bavarois

    Advocaat-bosvruchten bavarois

    Advocaat-bosvruchten bavarois

  • advocaat-bosvruchten bavarois

    Advocaat-bosvruchten bavarois

    Advocaat-bosvruchten bavarois

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, 4 doorzichtige schaaltjes, bakjes of whiskeyglazen of 1 grote schaal.
Mixer, zet kom + gardes in de koelkast, zodat ze goed koud zijn !

Voorbereiding

Week 1 blaadje gelatine in koud water. Breng de bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel weg. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water. Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig , gaat het beste boven (niet IN) een warmwaterbad.
Roer de mascarpone erdoor.
Verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron en los er daarna , al kloppend, de gelatine in op. Meng met de mascarponemassa en laat even afkoelen.
Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen. Zet 20 minuten in de koelkast.
Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen. Zet MINSTENS 4 uur in de koelkast.

Bron

internet, wie het eerste was weet ik niet, AANGEPAST

Serveertip

Schep wat bosvruchten op de bavarois.
Is heel goed de dag van te voren te maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 05-03-2016

Ik ook, smakelijk straks!

Carolien1989 avatar
Carolien1989 05-03-2016

Vanmorgen gemaakt, ik ben benieuwd vanavond!

Assieossie avatar
Assieossie 27-12-2012

Idd eerrrggggggg. Lekker

adeline43 avatar
adeline43 25-07-2012

Hoi, ik zag je recept langs komen en neem het graag mee.Groetjes, Adeline

sgf avatar
sgf 25-07-2012

Laatst gemaakt bij een etentje met vrienden die erg van advocaat houden. Was een lekker nagerecht en zag er ook nog eens leuk uit!

mansterkas avatar
mansterkas 01-10-2010

Ik heb je recept meegenomen. Groetjes, Sandy

pwiggers avatar
pwiggers 15-04-2010

Hoi Nelly, Afgelopen weekend dit heerlijke nagerecht van je gemaakt voor 4 vrienden. De advocaat had ik zelf al gemaakt volgens eigen recept (zie mijn pagina). Met mijn advocaat en jouw recept was dit nagerecht een TOPPER! Iedereen was verrukt. Ik ga dit zeker vaker maken. Heel erg bedankt. Prettig weekend en de groeten van Petra

buffalo27 avatar
buffalo27 13-03-2010

Heb ik ook meegenomen bedankt,ziet er lekker uit en ga ik zeker maken.xxx Magda xxx

elfje1010 avatar
elfje1010 22-06-2009

Hai! Heb dit heerlijke toetje gisteren voor vaderdag gemaakt. Boy, heb ik gescoord! Man en zoons willen dit nu iedere zondag! Wel bewerkelijk, maar het eindresultaat is het dat zeker waard! Groetjes, Elsje

heeryn avatar
heeryn 11-04-2009

Dit recept mag je wat mij betreft gerust een eigen recept noemen. Is het immers niet zo dat we allemaal ideeen opdoen hoe we bereidingen kunnen overtreffen of naar eigen hand kunnen zetten. Door alle mogelijkheden wat betreft media tv en pc lijkt het me onmogelijk gerechten te creeeren die je echt als eerste bedenkt. Dit nagerecht is een welkome afwisseling voor een laatste gang in een feestelijk dinertje. Is weer eens wat anders als chocoladetaartjes en mousse. En de bereiding voor kinderen is gelukkig zonder kippeneiwit, dus alle gezinsleden mogen hiervan meesnoepen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten