1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. advocaat-bosvruchten bavarois

advocaat-bosvruchten bavarois

Door: ecureuil

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009

Ingrediënten 4 personen


250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,


Verder heb je nodig


Mixer, 4 doorzichtige schaaltjes, bakjes of whiskeyglazen of 1 grote schaal.
Mixer, zet kom + gardes in de koelkast, zodat ze goed koud zijn !

advocaat-bosvruchten bavarois
advocaat-bosvruchten bavarois
advocaat-bosvruchten bavarois
advocaat-bosvruchten bavarois
Bosvruchten bavarois!!

Ik heb een poging gedaan en het smaakte heerlijk!! Thanks voor het recept! :)

Ik heb een poging gedaan en het smaakte heerlijk!! Thanks voor het recept! :)

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.
eigen foto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week 1 blaadje gelatine in koud water. Breng de bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel weg.

Week 1,5 blaadje gelatine in koud water.

Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig , gaat het beste boven (niet IN) een warmwaterbad.
Roer de mascarpone erdoor.

Verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron en los er daarna , al kloppend, de gelatine in op. Meng met de mascarponemassa en laat even afkoelen.

Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen. Zet 20 minuten in de koelkast.

Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen. Zet MINSTENS 4 uur in de koelkast.

Serveertip

Schep wat bosvruchten op de bavarois.
Is heel goed de dag van te voren te maken.

Bron

Internet, wie het eerste was weet ik niet, AANGEPAST



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top