Pastasalade met witte en groene asperges
- Salade
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-04-2009
Ingrediënten 4 personen
- 150 gram tagliatelle, beetgaar
- 250 gram witte asperges, beetgaar in stukken
- 250 gram groene asperges, beetgaar in stukken
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 1 geroostrde paprika in reepjes
- 1 bakje kleine waterkers, geknipt
VOOR DE DRESSING:
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel honing
- zout en peper
Voorbereiding
Geroosterde paprika: Leg een stuk paprika op een stuk alluminiumfolie in een oven van 200 à 220 °C. Haal de paprika als hij zwartgeblakers is uit de oven (na ongeveer 30 minuten, eventueel halverwege omdraaien)
Vouw het folie dicht en laat 5 minuten rusten. Trek het velletje van de paprika en verwijder de zaadjes.
Bereidingswijze
- Meng de ingredienten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Meng de pasta met de asperges, peterselie en de dressing
- Verdeel dit over 4 borden. Garneer met de reepjes paprika en de waterkers.
Laatste reacties
Ik ga hem straks maken. Ikhoop dat ik nog asperges kan krijgen. Je hoort het resultaat nog wel. groetjes riny
Bedankt!
Ik heb hem in mijn kookboek gezet, lijkt mij een lekker recept en ik vind asperges heerlijk! Groetjes, Louise
Dolinda, namens kookclub2006; Van Harte Gefeliciteerd met jou Dagrecept![br] Groetjes Deon
Erg lekker met iets meer honing. Wij houden van zoet. Gr. jembee
Hoi, was al langer op zoek naar een lekkere (en gezonde) pastasalade voor als het straks terug barbecue-tijd is. Deze ziet er echt heerlijk uit, ik neem hem snel mee!