Italiaanse `veredelde`chocolademousse

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009

Deze variatie lijkt op een chocolademousse, maar is volgens mij nog lekkerder als de klassiek gekende chocolademousse ! Makkelijk klaar te maken, en de dag erna smaakt het volgens mij nog lekkerder....

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
-3 plakken cake of 4 lange vingers
-2 ,5 el Cognac
-180 g pure chocolade (van goede kwaliteit)
-40 g boter
-3 eieren
-90 g fijne kristalsuiker
-4 el slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-leg de cake of de lange vingers in een ondiepe schaal en giet de Cognac erover en laat alles goed weken
-breek ondertussen de chocolade in stukjes en snij de boter in stukjes
-smelt de chocolade en de boter au bain marie en laat daarna afkoelen

Bereidingswijze

-klop de eierdooiers en de suiker smeuig en voeg bij het chocolademengsel
-slagroom stijf kloppen en deze door de chocolademassa spatelen
-eiwitten stijf kloppen en eveneens door de chocolademassa spatelen
-breng de massa over in de schaal op de geweekte cake of lange vingers en zet het dan in de koelkast voor minimum 4 uur

Serveertip

*eventueel wat amandelschaafsels erover strooien bij het serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten