Bladerdeegtaartjes met amandelspijs

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2009
  • Bladerdeegtaartjes met amandelspijs

    Bladerdeegtaartjes met amandelspijs

    Bladerdeegtaartjes met amandelspijs

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg
300 g amandelspijs (Dr. Oetker)
1 tl citroenrasp
75 g boter
3 el rum
1 ei
3 el bloem
6 el rode vruchtenjam
75 g amandelschaafsel
2 el suiker

Vervang de rode vruchtenjam door sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
10 zandtaartvormpjes 8 cm
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C

Voorbereiding

Haal de deeglapjes elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien.
Verwijder de folie. Vet de bakvormpjes in.
Verwarm de oven voor.
Meng de amandelspijs met citroenrasp, zachte boter, rum, losgeklopt ei en bloem.
Steek uit de bladerdeeglapjes rondjes van ca. 10 cm.
Bekleed de bakvormpjes ermee.

Bereidingswijze

Bestrijk de deegbodems met de rode vruchtenjam en vul ze tot de rand met het spijsmengsel.
Meng de geschaafde amandelen met de suiker en verdeel ze over de gebakjes.
Bak de taartjes in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat ze in de vormpjes iets afkoelen.

Bron

koopmans

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten