Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2009
  • Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

    Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

    Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Quiche Naturel
50 g boter
0,5 dl (50 ml) water
1,5 dl (150 ml) room
3 eieren
250 g gemengde bospaddestoelen, grof gehakt
3 lente-uitjes, fijngehakt
½ tl tijmblaadjes
1 el olijfolie
100 g spekreepjes
150 g geraspte padano kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm doorsnede of een quicheschaal
Elektrische oven: 200° C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

Voorbereiding

Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.
Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de spekreepjes in eigen vet uit in een koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voeg aan het spekvet eventueel nog 1 eetlepel olijfolie toe en roerbak de lente-uitjes 1 minuut.
Voeg de paddestoelen toe, roerbak enkele minuten tot het meeste vocht verdampt is en voeg de tijmblaadjes en de spekreepjes toe.

Bereidingswijze

Verdeel het paddestoelenmengsel over de quichebodem en strooi er 100 g van de kaas over.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang (een gedeelte van) de melk door room.
Giet de saus over de vulling en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de hartige taart goudbruin en gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten