Tuinbonen uit de wok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2009
  • Tuinbonen uit de wok

    Tuinbonen uit de wok

    Tuinbonen uit de wok

Deel dit recept

Bereidingswijze

2 kilo jonge tuinbonen pellen netto 400 gr.
Verse worteltjes, 400 gr. schoonmaken en in reepjes snijden. Een dikke plak ham van 75 gr. in reepjes snijden. Vers bonenkruid, 10 naaldejes wat kleiner hakken.
Een half bosje bosuitjes in 3 cm. schuine stukjes snijden.
In een wok 2 el. olie verhitten en hierin 1 teen knoflook uit de pers fruiten. De hamreepjes toevoegen, dan de bonen, wortelreepjes en bonekruid toevoegen en onder omscheppen 15 min. zachtjes bakken.
De bosuitjes toevoegen en het geheel nog 2 min. roerbakken. Een flinke draai peper uit de molen toevoegen en op smaak afmaken met zout en versgeknipte peterselie.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten