Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2009

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

Deel dit recept

Ingrediënten
- 1 dl olijf olie
- 1 gesnipperd uitje
- 350 gr risotto rijst (carnoroli)
- 2 dl witte wijn
- 1 limoen sap & rasp
- 0,75 L kippen bouillon
- 50 gr creme fraiche
- 200 gr verse tonijn in blokjes
- 20 gr gehakte peterselie
- 8 groene asperges
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin het uitje. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Goed roeren met een platte spatel. Afblussen met de wijn. De wijn laten verdampen onder tussen blijven roeren. Op een matig vuur de bouillon met een soeplepel te gelijk toevoegen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen de volgende lepel toevoegen De rijst is na ca. 20 minuten gaar (Al Dente) Haal de pan van het vuur, voeg de tonijn, limoen en creme fraiche toe. De tonijn gaart door de warmte van de risotto. De asperges schillen en 2 cm van de onderkant eraf snijden. Even kort grillen en met zout en olijfolie bestrooien. 5 min in een voorverwarmde oven zetten.

Bron

[b]Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA[/b]

Serveertip

De asperges op een bord leggen, de risotto ernaast en met een goed eolijf olie en de gehakte peterselie afmaken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fuertaliza avatar
fuertaliza 27-06-2012

Heel erg lekker, dank je wel!

Sjanzie avatar
Sjanzie 15-06-2010

Heerlijk, hier maak ik mijn wederhelft altijd weer blij mee :-)

mar1969 avatar
mar1969 09-06-2009

mmmmmmm, ik heb het nu al 2 keer gegeten, heerlijk!!!! bedankt, Marianne

susan56 avatar
susan56 07-04-2009

lijkt me heerlijk, deze zet ik in m``n kookboek, bedankt voor dit recept gr. Susan

schmidtrotterdam avatar
schmidtrotterdam 07-04-2009

Een foto van het gerecht volgt zo snel mogelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten