Advokaatijstaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 pakken bokkenpootjes (koek, 200 g)

2 eetlepels abrikozenjam

2 x 200 ml slagroom

6 eetlepels fijne suiker

400 ml advocaat

chocolade om te garneren, bv. paaseitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
spuitzak
springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereidingswijze

Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room. Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.

Bron

Aangepast recept; basisrecept komt uit allerhande

Serveertip

U kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.

Neem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

monica053 avatar
monica053 14-04-2009

HOI,HIJ IS LEKKER HEB HET MET PASEN GEMAAKT.OOK UIT DE ALLEHANDE,DOE ALLEEN WEL TWEE PAKKEN KOEKEN DE VOLGENDE KEER GROETJES MONICA

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten