1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spinazie-ricottataart

Spinazie-ricottataart

Door: planco

  • Spaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009

Ingrediënten 4 personen


300 gram verse spinazie
zout
2 eetlepels mojo picon (Spaanse picante rode saus)
4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid
olie om in te vetten
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook, gepeld
150 gram ricotta
peper
5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes
2 eetlepels pijnboompitten
3 scharreleieren
100 gram crème fraîche


Verder heb je nodig


Lage taartvorm Ø 24 cm, ingevet

Spinazie-ricottataart
Spinazie-ricottataart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de spinazieblaadjes en kook ze met aanhangend water en zout net gaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en snijd ze grof. Schep de mojo picon erdoor.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel met een doorsnede van ca. 28 cm. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel de spinazie erover.

Bereidingswijze

Pers de knoflook boven de ricotta uit en voeg peper en smaak naar zout toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de ricotta, de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten over de spinazie.
Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout naar smaak los en schenk het over de spinazie en de ricotta.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer warm of lauwwarm

Bron

Paasrecepten c1000



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top