Lamsrack met bonensalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Lamsrack met bonensalade

    Lamsrack met bonensalade

    Lamsrack met bonensalade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels honing
6 eetlepels olijfolie
6 lamsracks
1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
2 laurierblaadjes
25 ml rode wijn
2 pakken haricots verts (diepvries, a 300 g)
½ citroen, uitgeperst
4 eetlepels verse peterselie, grofgesneden
2 blikken flageolets (bleekgroene bonen, a 425 ml), uitgelekt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie
ingevette ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C. Roer de honing en zout en peper door 2 eetlepels olijfolie en smeer de lamsracks hiermee in.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en braad het vlees op hoog vuur bruin. Leg het vlees met bakvocht in een ovenschaal. Voeg de zilveruitjes, laurier en wijn toe. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Kook de haricots verts 2-3 minuten, spoel ze in ijskoud water. Klop 3 eetlepels olijfolie met het citroensap, de peterselie en zout en peper tot een dressing en schep alle bonen erdoor.
Haal het vlees uit de schaal en laat het rusten onder folie. Roer het aanbaksel los met 50 ml kokend water en schenk het in een steelpan, laat het 3 minuten inkoken.

Bron

paasrecepten

Serveertip

Snijd het vlees tussen de botjes in plakjes (koteletjes), verdeel ze over zes borden en schenk de jus met de uitjes erover. Serveer de bonensalade ernaast.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten