Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Groenterijke visgratin

Groenterijke visgratin

Door: planco

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 bosje lente-uitjes
200 g cherry- of roma tomaatjes
boter
800 g kabeljauw filets of witvis naar keuze
visfond of bouillon
2,5 dl creme fraiche
1 ei
1 el Dijon mosterd
dille
dragon
citroen of limoen
versgemalen peper of zout
200 g Raclette kaas, supermarkt of kaasboer


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de paprika`s schoon, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes of reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaatjes doormidden.
Verwarm de oven voor op 180?C.
Vet 4 ovenschaaltjes of 1 grote in met boter, verdeel de gesneden groenten erover met de 2 dl visfond en leg de visfilets erop, bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

Roer de creme fraiche los samen met het ei, de mosterd, een theelepel gedroogde dille of 1 eetlepel fijngehakte verse dille, 1 theelepel gedroogde dragon of 1 eetlepel gehakte verse dragon, 1 eetlepel limoen of citroensap, limoenrasp en zout en peper naar smaak, tot een creme.
Schep de `kruidencreme` op de visfilets, leg hier de Raclette kaas op.
Zet de gevulde schaaltjes op een bakplaat en zet ze in het midden van de voorverwarmde oven. Gratineer de groentenrijke visgratin in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveertip

Serveer de gratin met brood of gekookte rijst.

Bron

Ad



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top