Chinese biefreepjes met mihoen

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g bieflappen
versgemalen peper en zout
4 el olijfolie
1 el maïzena
3 el sesamzaadjes
2 teentjes knoflook
250 g oesterzwammen of andere paddestoelen
2 lente-uitjes
1 Chinese of witte kool, fijngesneden
4 el sojasaus of ketjap manis
1 dl droge sherry, fino of manzanilla
300 g mihoen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes, doe ze in een schaal, bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak. Schep 2 eetlepels olie en de maïzena erdoor.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin, blijf de pan bewegen zodat de zaadjes niet verbranden. Laat ze afkoelen in een schaaltje.
Snijd de knoflook fijn, de paddestoelen in reepjes en de bosui in ringetjes.

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels olie in de koekenpan, bak de knoflook samen met de vleesreepjes op een hoog vuur al omscheppend aan. Draai het vuur iets lager en voeg de paddestoelen toe, bak ze kort mee. Voeg de bosui toe samen met de sojasaus en de sherry.
Roerbak in een andere pan op een hoog vuur in wat olie de fijngesneden witte of Chinese kool.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijziging.

Bron

ad

Serveertip

Serveer de Chinese biefreepjes op een bed van mihoen met de roergebakken kool bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten