Asperges velouté met kreeft en peterselie

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009
  • Asperges velouté met kreeft en peterselie

    Asperges velouté met kreeft en peterselie

    Asperges velouté met kreeft en peterselie

Feestelijke soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 gram witte asperges
80 gram preiwit fijn gesneden
100 gram ui fijn gesneden
boter
room
1 liter gevogelte bouillon
1 kreeft 500 gram
1 snede brood in blokjes gesneden
1 bosjes peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de kreeft ca.9 minuten in court bouillon,verwijder het pantser en snijd het vlees in blokjes.
Bak de broodcroutons in boter.
Blancheer de peterselie,laat afkoelen mix tot een coulis en voeg er een scheutje olijfolie bij
Schil de asperges, breek de onderkanten af en kook ze in een 4 tal minuten en snij ze in stukken
Stoof de asperges samen met de ui en preiwit en en
klontje boter. Giet er de bouillon bij en laat op een zachtvuurtje een halfuur koken.
Mix,passeer,zeef en werk af met een scheut room.
Serveer in diepe borden samen met de kreeft af met druppels peterseliecoulis.

Bron

Peter Goossens

Serveertip

De kreeft kan ook vervangen worden door garnaaltjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten