Tiramisu met bosvruchten
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 06-04-2009
Ingrediënten
300 gr bosvruchten (diepvries)250 gr mascarpone
100 gr lange vingers (madeira koekjes)
3 eieren
4 eetl. Amaretto
8 eetlepels poedersuiker
70 gram chocolade (wit)
Benodigdheden
MixerVoorbereiding
Strooi 4 eetlepels poedersuiker over de (diepgevroren) bosvruchten, sprenkel er de Amaretto over en schep om.
Schik 1 laag koekjes als bodem in schaaltjes ( kan ook 1 grote schaal zijn)
Besprenkel de koekjes met het sap dat uit de bosvruchten gelopen is en schep er daarna de bosvruchtjes bovenop.
Doe de eidooiers met 4 eetl poedersuiker in een hoge kom en klop met de mixer tot een lichte en dikke massa.
Schep de mascarpone erdoor.
Klop de eiwitten zeer stijf en spatel voorzichtig door de mascarpone mengsel.
Bedek de bosvruchten met dit mengsel.
6 uur laten opstijven in de koeling.
Bereidingswijze
Rasp de chocolade erover.
Bron
Gekregen van mijn gerante die het kreeg van een ex-collega
Serveertip
Echt héél héél lekker!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties