Ovenschotel met aardappelen en lam.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr lamsbout,
Tarwebloem om in te wentelen.
2 eetlepels olijfolie.
2 teentjes knoflook.
Peper & zout.
1 theelepel provençaalse kruiden.
750 gr aardappelen(afkokers).
Boter voor de vuurvaste schotel.
Geraspte nootmuskaat.
Enkele blaadjes salie.
1/8 liter slagroom.
1/8 liter halfvolle melk.5O gr geraspte emmentaler.
30 gr in stukjes gesneden boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel,

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.
Als je de schotel in de oven zet,zet dan de oven op 190°C.

Bereidingswijze

Het vlees in plakjes snijden,door de bloem wentelen.
De olie verhotten in grote koekenpan en er vlees knapperig in bakken.
De knoflookteentjes pellen 1 teentje halveren en de ovenschotel er met inwrijven,daarna de ovenschotel invetten met de boter, het tweede teentje fijnhakken en bij het vlees voegen.
Breng op smaak met peper,zout en de provençaalse kruiden.
De aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden.
De helft van de aardappelen dakpansgewijs in de schotel leggen.
Breng op smaak met peper,zout en nootmuskaaat.
Leg er nu het vlees op en de helft van de salieblaadjes.
De rest van de aardappelen ook dakpansgewijs erop leggen.
De slagroom met de melk mengen en over de aardappelen gieten.
Bestrooi het geheel met de geraspte emmentaler.
Verdeel er stukjes boter over.
Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in +/- 50 à 60 minuten gaar tot de aardappelen gaar zijn.
Garneren met overige blaadjes salie en serveren.

Bron

Snel en gezond koken.

Serveertip

Om dunne en gelijkmatige aardappelschijfjes te krijgen,kunt het beste een schaaf gebruiken.
Zo weet u zeker dat alle plakjes even gaar worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten