koffiemousse met noten
- Goedkoop en snel, Nagerecht
- 0-10 min.
Het toetje is een succes in onze familie. Het ziet er luxe uit en is beslist niet duur. Je kunt een groot deel tevoren klaar maken.
Ingrediënten 4 personen
koffie, 30 g boter, 3 eieren, 4 eetl. suiker (40 g), 50 g. amandelspijs, 75 g pistachenootjes, 2 dl. slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 16 halve walnotenBenodigdheden
mixer. 2 beslagkommenVoorbereiding
Zet 1 dl. sterke koffie. Smelt de boter. Splits de eieren, dooiers in de ene kom, eiwitten in de andere kom. De kom met eiwitten gaat afgedekt in de koelkast tot gebruik. Voeg aan de kom met dooiers 2 eetl suiker en 1 eetl warm water toe. Klop dit met een mixer in 3 min. romig en dik. Voeg daarna de gesmoten boter, koffie en amandelspijs toe. Klop nog 7 min. tot de koffiemousse koud is. Zet de mousse ook in de koelkast tot gebruik.
Gezouten pistachenootjes eerst afspoelen en droogdeppen. Pistachenootjes pellen.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten stijf, voeg een eetl suiker toe en klop het geheel stijf. In een kom de room met 1 eetl suiker en de vanillesuiker bijna stijf kloppen. Schep dan de geklopte eiwitten erdoor. Haal de mousse uit de koelkast. Neem de helft van de pistachenootjes en de walnoten en roer dit door de koffiemousse. Schep 3/4 van het eiwitroommengsel door de koffiemousse.
Bron
een oude Tip
Serveertip
Verdeel de koffiemousse over 4 glazen. Schep de rest van het eiwitroommengsel erop. Garneer met de overgebleven pistachenootjes en walnoten. Direct opdienen.