koffiemousse met noten

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 0-10 min.

Het toetje is een succes in onze familie. Het ziet er luxe uit en is beslist niet duur. Je kunt een groot deel tevoren klaar maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
koffie, 30 g boter, 3 eieren, 4 eetl. suiker (40 g), 50 g. amandelspijs, 75 g pistachenootjes, 2 dl. slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 16 halve walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer. 2 beslagkommen

Voorbereiding

Zet 1 dl. sterke koffie. Smelt de boter. Splits de eieren, dooiers in de ene kom, eiwitten in de andere kom. De kom met eiwitten gaat afgedekt in de koelkast tot gebruik. Voeg aan de kom met dooiers 2 eetl suiker en 1 eetl warm water toe. Klop dit met een mixer in 3 min. romig en dik. Voeg daarna de gesmoten boter, koffie en amandelspijs toe. Klop nog 7 min. tot de koffiemousse koud is. Zet de mousse ook in de koelkast tot gebruik.
Gezouten pistachenootjes eerst afspoelen en droogdeppen. Pistachenootjes pellen.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf, voeg een eetl suiker toe en klop het geheel stijf. In een kom de room met 1 eetl suiker en de vanillesuiker bijna stijf kloppen. Schep dan de geklopte eiwitten erdoor. Haal de mousse uit de koelkast. Neem de helft van de pistachenootjes en de walnoten en roer dit door de koffiemousse. Schep 3/4 van het eiwitroommengsel door de koffiemousse.

Bron

een oude Tip

Serveertip

Verdeel de koffiemousse over 4 glazen. Schep de rest van het eiwitroommengsel erop. Garneer met de overgebleven pistachenootjes en walnoten. Direct opdienen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riethaasnoot avatar
riethaasnoot

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten