gehaktballetjes met balkansmaak

  • Balkan, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2009
  • gehaktballetjes met balkansmaak

    Gehaktballetjes met balkansmaak

    Gehaktballetjes met balkansmaak

  • gehaktballetjes met balkansmaak

    Gehaktballetjes met balkansmaak

    Gehaktballetjes met balkansmaak

heerlijke gehaktballetjes met die typische balkansmaak, ook al zitten er tex-mex kruiden in dit doet niets af aan die typische smaak, maakt ze alleen maar kruidiger. lekker voor bij de borrel of op een broodje met knoflooksaus erbij.

tip= eet ze als je daags erna nergens naar toe hoeft, slaat wel op je adem

Deel dit recept

Ingrediënten
- 1 kilo h.o.h gehakt
- 4 grote tenen knoflook
- 2 volle tl paprikapoeder pikant
- 2 el tex-mex kruiden
- 5 el verse fijn geneden peterselie
- 3 el bruisend mineraalwater
- olijolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, braadpan,knoflookpers

Voorbereiding

- peterselie fijnsnijden en knoflookteentjes pellen

Bereidingswijze

doe het gehakt in de kom en knijp de knoflook erboven uit, doe alle andere ingredienten erbij, ook het mineraalwater( niet de olijfolie ) en meng dit alles goed door elkaar( liefst met je handen )

laat dit gehaktmengsel een 1/2 uurtje rusten

maak er kleine gehaktballetjes van en bak ze in de olijfolie ( laat ze niet te lang bakken anders worden ze te droog )

Bron

eigen recept

Serveertip

srooi nog wat verse peterselie over en eet met knoflooksaus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten