omgekeerde perentaart met zachte caramel

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2009

heerlijk nagerecht wat je van te voren kan klaarmaken en dan alleen nog maar in de oven hoeft te doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gr. bloem
1/2 tl. zout
75 gr. boter
1 eetl. bloem
vulling:
1/2 citroen 4 peren (niet te rijp)
50 gr. boter
70 gr. lichte bastardsuiker1 tl. kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan
taartvorm (doorsnede 24 cm)

Voorbereiding

boven kom bloem en zout zeven met 2 messen 75 gr. boter erdoor snijden tot erwtjes grootte. 2 eetl. koud water toevoegen. snel een samenhangende bal kneden, minstens 1 uur laten rusten in koelkast.met ddegroller deeg uitrollen tot ronde lap van 27 cm. citroen uitpersen, peren schillen, halveren en in plakjes snijden, besprenkelen met citroen.

Bereidingswijze

In steelpan 50 gr. boter en bastardsuiker al roerende zachtjes laten smelten, blijven roeren tot cremeachtige massa. Hiermee bodem van taartvorm bedekken. Peer erop rangschikken, kaneel erover strooien.
deeglap erop leggen en de deegrand voorzichtig tussen peren en de rand van de vorm tot op de bodem drukken.
(tot zover kan taart een 1/2 dag van te voren voorbereid worden)
Oven voorverwarmen op 200 graden. met vork wat gaatjes in deeg prikken. In midden van de oven taart in 30 min. gaarbakken, taart uit oven nemen en 15 min. laten afkoelen. Schaal op vorm lrggrn, samen keren en taart op schaal laten glijden.

Bron

Tip

Serveertip

in 6 punten snijden en garneren met een bolletje ijs en slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten