De taart is heerlijk!!!

VOOR HET DEEG:
Kom; taartvorm (doorsnee 22 of 23 cm, 4 cm hoog; mixer
HET IS WEER PRUIMENTIJD!!
Het klinkt misschien raar, maar een pruimentaart is een van de lekkerste taarten die je kunt eten. De heerlijke zachte vulling en de lekkere pruimen maken de taart een echte topper.! het is weinig werk en erg gemakkelijk te bereiden.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Maak het deegbeslag door alle benodigdheden in een kom te doen en goed door elkaar te mixen. Verdeel dit in een ingevette taartvorm en begin dan met het beslag voor de vulling. Doe alle ingredienten, op de pruimen na, weer in een kom en mix dit goed samen. Doe dit bovenop de taartbodem en leg de goed gewassen pruimen er los bovenop en doe dit in de oven. bak ongeveer 30 min. op 180 graden C.
ruthbrock 01-09-2013
Hoi Purrie, dank je wel voor je leuke berichtje, Fijn dat ook dit recept naar wens was. Ik ga even wat bij de hoeveelheid van de kaneel zetten, want dat is inderdaad erg persoonlijk wat je lekker vindt. ikzelf houd van veel kaneel. Fijne zondag en liefs van ruth
Purrie 29-08-2013
Ha Ruth, gisteren deze taart gemaakt maar hij was alweer snel op (hihi we zijn maar met zn tweetjes). Ik heb anderhalve el kaneel gebruikt maar doe ook de volgende keer iets minder. De taart is geweldig van struktuur! Maar ik zal hem blijven afwisselen met het recept van die italiaanse taart, die vinden we helemaal geweldig. Dank nogmaals!
ruthbrock 19-08-2013
Dat kan ook hoor meid, dat is gewoon een kwestie van smaak. Ik heb zelf 2 flink afgestreken eetl. gebruikt, maar natuurlijk kun je minder nemen, het is maar waar je van houdt. En bedankt voor de link voor de jam. Fijne week nog en lieve groetjes van Ruth
Ellie0102 19-08-2013
Ruth, nog even een vraagje, volgens mij zus moet het niet 2 eetlepels maar 2 theelepels kaneel zijn? Ik zelf hou van kaneel, maar ze vond het iets overheersend. Wat klopt?
http://www.vangilse.nl/nl/1/4/recipe.aspx?ID=241 recept voor pruimenjam. Wij gebruiken geleisuiker van Aldi/Lidl uit Duitsland, goedkoper en verhouding anders 2/1 staat er op, dus 1 kilo pruimen, 500 gram geleisuiker.
ruthbrock 16-08-2013
Ellie0102 hier ben ik nog even snel. Als je nog pruimen over hebt: klik dan als je wilt even op de volgende link. Het is het recept voor een Italiaanse pruimentaart. en echt... die is ook echt overheerlijk.
http://www.smulweb.nl/recepten/1351720/Italiaanse-pruimentaart