Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pruimentaart

Pruimentaart

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2009

Ingrediënten


VOOR HET DEEG:


    100 gr. bloem
    75 gr. boter
    25 gr. suiker
    1 eigeel

    VOOR DE VULLING:
    300 gr. pruimen
    5 el. suiker
    2 eieren
    25 gr. boter (gesmolten)
    25 gr. slagroom
    2 El. kaneel.
    Even een kleine opmerking hierbij: De hoeveelheid kaneel moet je zelf even bepalen, de een vindt het te veel, de ander misschien zelfs wat te weinig, ikzelf houd van de 2 El. maar hoeveel je gebruikt moet je zelf even bepalen.!


Verder heb je nodig


Kom; taartvorm (doorsnee 22 of 23 cm, 4 cm hoog; mixer

Pruimentaart

De taart is heerlijk!!!

De taart is heerlijk!!!
Pruimentaart

Ik heb hem net uit de oven gehaald en hij ruikt heerlijk

Ik heb hem net uit de oven gehaald en hij ruikt heerlijk

HET IS WEER PRUIMENTIJD!!
Het klinkt misschien raar, maar een pruimentaart is een van de lekkerste taarten die je kunt eten. De heerlijke zachte vulling en de lekkere pruimen maken de taart een echte topper.! het is weinig werk en erg gemakkelijk te bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Bereidingswijze

Maak het deegbeslag door alle benodigdheden in een kom te doen en goed door elkaar te mixen. Verdeel dit in een ingevette taartvorm en begin dan met het beslag voor de vulling. Doe alle ingredienten, op de pruimen na, weer in een kom en mix dit goed samen. Doe dit bovenop de taartbodem en leg de goed gewassen pruimen er los bovenop en doe dit in de oven. bak ongeveer 30 min. op 180 graden C.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top