1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gesmoorde Kip in Sherry-Bier

Gesmoorde Kip in Sherry-Bier

Door: ingewieringa

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2009

Ingrediënten 4 personen


4 personen-2 grote juspannen/hapjespan

2 kilo kipstukken met bot (ong. 7 stuk in kilo kipdijen)
8 sjalotten heel
2 uien in grove stukken
Halve courgettes in 1 cm plakken
5 grote tenen knoflook geplet
half bakje gerookte spekjes
1 flesje Leffe dubbel (donker zoetig bier)
scheut droge sherry
ong driekwart liter kippenbouillon
paprika stukken in alle kleuren
scherpe peper
zoete parikapoeder
zout


Verder heb je nodig


2 grote juspannen/hapjespan

Gesmoorde Kip in Sherry-Bier
Gesmoorde Kip in Sherry-Bier

Heerlijke kipschotel; gebrui Leffe Dubbel (zoet donker bier)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de kipstukken even bruin aan in een pan (indien 2 pannen ingrediënten beetje verdelen)
Neem ze eruit en leg even apart

Bereidingswijze

Smoor nu in die pan; uistukken, paprika, courgette, knoflook, voeg scheut sherry toe en kruiden naar smaak
Laat boter in een grote juspan bruinen en leg de kipstukken hierin, blus af met ong. halve fles Leffe en voeg de paprika, ui, courgettes, knoflook toe.
Voeg hierbij een halve tot ¾ liter bouillon , een handvol spekjes en de sjalotten (ik voeg nog verse kruiden toe; dit naar smaak)

Laat de schotel zo`n 1,5 uur stoven totdat de kip bijna van het bot valt.

Bron

Eigen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top