Mirepoix
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-04-2009
Ingrediënten 4 personen
250 gr. worteltjes1 ui
4 stengels bleekselderij
50 gr. ham
20 gr. boter of margarine
1 dl. runderbouillon
zout, peper
1 tl. Franse tuinkruiden (silvo)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 93,58 kcal |
Koolhydraten | 6,92 g |
Eiwitten | 3,46 g |
Vetten | 5,13 g |
Voorbereiding
Maak de groenten schoon.
Snijd de worteltjes in plakjes, snipper de uien en snijd de bleekselderij en de ham in stukjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan. Fruit hierin de groenten met de ham. Voeg 1 dl. bouillon toe. Breng op smaak met wat peper, zout en de tuinkruiden. Laat de groenten nog ca. 10 min. zachtjes stoven.
Bron
onbekend
Serveertip
80 kcal.
3 gr. eiwit
5 gr. vet
5 gr. khd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties