Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2009
  • Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

    Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

    Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g hamlappen
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
voor de marinade:
1 citroen
6 eetl. ketjap manis
2 tenen knoflook
1 theel. gemberpoeder
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)
snufje zout
4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in repen. Maak de marinade: Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.

Bron

boodschappen/ jumbo

Serveertip

Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes.

De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten