Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 varkenshaasjeszout en versgemalen peper
20 g boter
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
125 ml witte wijn
6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes
1/2 theel. gedroogde oregano
250 g champignons, gehalveerd
125 ml crème fraîche (Melkan)
aluminiumfolie
Voorbereiding
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper.
Bereidingswijze
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden.
Bron
boodschappen/ jumbo
Serveertip
Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella. Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht rijst of pasta.