1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2009

Ingrediënten 4 personen


5 hardgekookte eieren, gepeld
2 eetl. zure room (Melkan)
zout en versgemalen peper
50 g Hollandse garnalen (Vismarine)
2 eetl. verse gehakte dille en wat extra voor garnering
200 g gerookte zalm (Vismarine)
4 groene asperges, beetgaar gekookt en afgekoeld



Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème
Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Lekker voorgerecht voor de paasdiner

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de eieren door en haal de dooiers eruit. Pureer de dooiers met de zure room en breng op smaak met zout en peper. Hak het eiwit heel fijn en schep dit samen met de garnalen en dille door de eidooiercrème.

Bereidingswijze

Verdeel de zalm in 4 grote of 8 kleinere plakken en leg op elke plak een hele of een halve asperge. Verdeel hierop de eiercrème en rol de zalm luchtig op.

Serveertip

Leg de rolletjes op een mooi blad sla en garneer met dille.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top