Asperge-Cranberry Pasta
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-04-2009
Dit recept kan zowel als voor- als hoofdgerecht klaar gemaakt worden. Lekker en ontzettend gezond door de asperges en cranberry.
Ingrediënten
1 kg witte aspergeszout
100 g peulen (of sugarsnaps)
30 g californische walnoten
500 g tagliatelle
4 EL olijfolie
50 g gedroogde cranberries
peper
1 TL geraspte citroenschil
paar blaadjes basilicum
Benodigdheden
Voedingswaarde per portie:Energie: 669 kcal / 2800 kJ Eiwit: 21,8 g Vet: 18,7 g Koolhydraten: 103 g
Bereidingswijze
Asperges schillen, de uiteinden afsnijden en asperges in stukken snijden. 1 minuut in gezout water blancheren en laten uitlekken. Peulen schoonmaken, afspoelen en 2 minuten in gezout water blancheren. Laten uitlekken. Walnoten fijnhakken.
Tagliatelle in voldoende water koken.
Olijfolie in koekenpan verhitten. Asperges en walnoten plm. 2 minuten aanbakken. Peulen en cranberries erbij in koekenpan en even kort schudden om peulen te verhitten. Met zout, peper en citroenschil op smaak brengen.
Tagliatelle afgieten, verdelen over de borden en met de asperge-mix en wat blaadjes basilicum serveren.
Bron
Cranberry Marketing Committee
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties