Zuid-Franse vissoep

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram kabeljauwfilet, in blokjes
150 gram fruit de mer
1 grote aardappel, in blokjes
1/2 liter (blikje) tomatenblokjes
1 klein gesnipperd uitje
1 teentje knoflook
1 visbouillontablet
scheutje olie
scheutje witte wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Beetje olie in een soeppan en uitje en knoflook licht fruiten.
Afblussen met scheutje witte wijn, blikje tomatenblokjes erbij en even goed doorwarmen.
Visbouillontablet erboven verkruimelen en aanlengen met één kopje water.
Dit alles 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Bereidingswijze

Daarna kabeljauw en aardappel erbij en koken tot blokjes aardappel gaar zijn (5 min.)
Als laatste de fruit de mer erbij en nog enkele minuten zachtjes laten koken.
Zo nodig nog een beetje water erbij.

Bron

internet

Serveertip

Opdienen in leuke kommen en wat verse of gedroogde Provencaalse kruiden erover strooien.

Wat stokbrood erbij en je hebt een heerlijk lunchgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten