Zuid-Franse vissoep
- Frans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-04-2009
Ingrediënten 2 personen
200 gram kabeljauwfilet, in blokjes150 gram fruit de mer
1 grote aardappel, in blokjes
1/2 liter (blikje) tomatenblokjes
1 klein gesnipperd uitje
1 teentje knoflook
1 visbouillontablet
scheutje olie
scheutje witte wijn
Voorbereiding
Beetje olie in een soeppan en uitje en knoflook licht fruiten.
Afblussen met scheutje witte wijn, blikje tomatenblokjes erbij en even goed doorwarmen.
Visbouillontablet erboven verkruimelen en aanlengen met één kopje water.
Dit alles 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Bereidingswijze
Daarna kabeljauw en aardappel erbij en koken tot blokjes aardappel gaar zijn (5 min.)
Als laatste de fruit de mer erbij en nog enkele minuten zachtjes laten koken.
Zo nodig nog een beetje water erbij.
Bron
internet
Serveertip
Opdienen in leuke kommen en wat verse of gedroogde Provencaalse kruiden erover strooien.
Wat stokbrood erbij en je hebt een heerlijk lunchgerecht.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties