mini saltimbocca

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2009

lekker voor bij de borrel. de vleespakketjes zijn een dag van te voren voor te bereiden zodat ze op de dag zelf alleen gebakken hoeven te worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
40 coctailprikkers
500 gr. kalfsfilet
10 plakjes prosciutto
60 gr. verse salie
30 gr. boter
2 theel.olie
2 eetl. droge sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
coctailprikkers
koekenpan

Voorbereiding

leg de coctailprikkers ongeveer 20 minuten in warm water zodat ze tijdens het bakkern niet verbranden

Bereidingswijze

Snijd de filet in 40 dunne plakjes van 3 bij 6 cm
Snijd de plakjes prosciutto iets kleiner dan de kalfsfilet.
Leg op elk plakjes kalfsfilet een stukjer prosciutto en een blaadje salie.
Steek zigzag een coctailprikker door de plakjes
Verhit de helft van de boter in een grote koekepan en voeg de helft van de vleespakketjes toe en bak totdat de kalfsfilet bruin verkleurt op een hoog vuur.Draai ze eenmaal om, bak de andere kant.
Besprenkel het gare vlees met de helft van de sherry en schud de pan voorzichtig.
Neem het vlees uit de pan, giet het kookvocht over de gebakken plakjes en houd het warm onder folie.
Bak zo ook de andere helft.

Serveertip

Serveer warm

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten