tunesische wortelpuree

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2009

Dit is een voorgerecht uit de Noord-Afrikaanse keuken verbasterd tot een soort kruidige puree bij het hoofdgerecht (lekker bij vis en kip). Het kan allebei natuurlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr wortelen - 1 aardappel- zout - olijfolie - 1 tl komijnzaad - 1 teen knoflook - ca. 1/2 tl van elk: gemalen koriander, gemalen komijn, gemberpoeder, paprikapoeder, mespunt chilipoeder en kaneel - versgemalen peper - citroensap - verse kruiden: platbladige peterselie, koriander, evt. munt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de wortel en aardappel in stukjes en kook ze goed gaar in een bodem water met zout. Giet ze af, stoom ze even droog en stamp ze fijn. Bak het komijnzaad en de knoflook even geurig in een paar lepels olie en roer er dan de wortelpuree door.

Bereidingswijze

Verwarm de puree op laag vuur (roer steeds), en voeg er naar smaak de specerijen en het citroensap door. Telkens even proeven en gerust meer toevoegen.

Bron

copyright: R. Buis, gevonden in Trouw

Serveertip

Een schepje suiker kan ook. Serveer warm als bijgerecht of op kamertemperatuur als voorgerecht, bijvoorbeeld met Marokkans rood of geroosterd pitabrood. Strooi er de kruiden over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten