tunesische wortelpuree
- Afrikaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-04-2009
Dit is een voorgerecht uit de Noord-Afrikaanse keuken verbasterd tot een soort kruidige puree bij het hoofdgerecht (lekker bij vis en kip). Het kan allebei natuurlijk
Ingrediënten 4 personen
500 gr wortelen - 1 aardappel- zout - olijfolie - 1 tl komijnzaad - 1 teen knoflook - ca. 1/2 tl van elk: gemalen koriander, gemalen komijn, gemberpoeder, paprikapoeder, mespunt chilipoeder en kaneel - versgemalen peper - citroensap - verse kruiden: platbladige peterselie, koriander, evt. muntVoorbereiding
Snij de wortel en aardappel in stukjes en kook ze goed gaar in een bodem water met zout. Giet ze af, stoom ze even droog en stamp ze fijn. Bak het komijnzaad en de knoflook even geurig in een paar lepels olie en roer er dan de wortelpuree door.
Bereidingswijze
Verwarm de puree op laag vuur (roer steeds), en voeg er naar smaak de specerijen en het citroensap door. Telkens even proeven en gerust meer toevoegen.
Bron
copyright: R. Buis, gevonden in Trouw
Serveertip
Een schepje suiker kan ook. Serveer warm als bijgerecht of op kamertemperatuur als voorgerecht, bijvoorbeeld met Marokkans rood of geroosterd pitabrood. Strooi er de kruiden over.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties